Veelgestelde vragen

Een lidmaatschap op luiers? Hoe gaat dat in zijn werk?

De luierboxen bij Diapy werken als volgt. Kies de luierbox die past bij de behoefte van jouw kleintje. Houd hierbij rekening met de dagen dat jouw kleintje naar de opvang gaat. Vul vervolgens alle gegevens in op het aanmeldformulier en jij ontvangt een bevestigingsmail in jouw mailbox. Vanaf dit moment krijg jij elke maand de persoonsgebonden luierbox op het aangegeven adres.

Zou ik ook de luiers kunnen testen zonder dat ik gelijk kies voor een lidmaatschap?

Natuurlijk kan dat! Diapy begrijpt dat je niet zomaar gaat voor abonnement terwijl je het product niet kent. Bij diapy is het daarom mogelijk om een proefpakket te ontvangen. Voor een eenmalig bedrag van €15,- krijg jij het proefpakket thuis gestuurd. In het proefpakket zitten luiers voor ongeveer een één week.

Is het lidmaatschap maandelijks opzegbaar?

Bij Diapy heb jij de keuze om ten alle tijden jouw lidmaatschap stop te zetten. Zo zit je nergens aan vast!

Wat als mijn kindje meer of minder verbruikt dan gemiddeld?

Bij de aangeboden opties zijn wij uitgegaan van het gemiddelde verbruik. Mocht het zo zijn dat jouw kleintje meer of minder verbruikt is het mogelijk om het lidmaatschap volledig te personaliseren. Zo sluit dit goed aan bij de behoefte van jouw kleintje en heb jij altijd voldoende luiers in huis.

Kan ik tussentijds mijn lidmaatschap aanpassen of wijzigen?

Ga jij verhuizen of zou jij meerdere luierboxen willen afsluiten dan kun jij gemakkelijk inloggen op Mijn Diapy. De inloggegevens ontvang jij nadat jij je hebt aangemeld. In jouw eigen omgeving kun jij al je gegevens aanpassen.

Waarom heeft Diapy gekozen voor de luiers van Pingo?

De luiers van Pingo beschikken over een aantal sterkte eigenschappen. De luier neemt alle vocht op en bewaart deze tot wel 12 uur lang en garandeert zo een maximum comfort dat ervoor zorgt dat jouw kleintje droog blijft, overdag en ’s nachts. Daarnaast zijn de luiers zijn vrij van parfum, chloor, latex en lotion én zijn de luiers pH-neutraal waardoor jouw kleintje geen last zal hebben van rode billen of uitslag.

Zijn de luiers van Diapy ecologisch en waarom?

De luiers van Diapy zijn ecologisch, ze zijn minder belastend voor het milieu dan de reguliere wegwerpluiers. Bij ecologische producten ben je ervan verzekerd dat ze volgens strenge richtlijnen zijn geproduceerd. Zo zijn de luiers op CO2 neutrale wijze vervaardigd, dit wil zeggen dat de manier van produceren geen schade toebrengt aan het milieu.
Daarnaast zijn de luiers pH-neutraal én lotion-, latex-, parfum- en chloor vrij! Ook bevatten ze geen parabenen en petrolatum. De luiers van Diapy zijn dus zacht voor de huid én voor het milieu.

Zijn de luiers volledig composteerbaar?

Wegwerpluiers zijn niet composteerbaar. Sowieso heeft thuiscompost niet de ideale omstandigheden. Zo is bijvoorbeeld de temperatuur hiervoor veel te laag. Studies hebben aangetoond dat industrieel composteren of vergisten ook geen snelle oplossing biedt. Cellulose en de absorberende korrels die in elke luier te vinden is worden maar traag afgebroken.

Zijn de luiers volledig biologisch afbreekbaar?

Luiers zijn niet volledig biologisch afbreekbaar. Dit heeft te maken met een klein percentage cellulose die de luiers bevatten. Cellulose is een natuurproduct maar helaas is dit slecht afbreekbaar.