Het milieu

“Door deze manier van produceren zorgen wij voor minder uitstoot en dus een schonere leefomgeving.”

Milieu staat centraal!

Bij Diapy staat het milieu centraal. Dit zie je terug in onze producten en de manier waarop de luiers zijn geproduceerd. Zo zijn de verpakkingen van de luiers én de babydoekjes volledig biologisch afbreekbaar. Deze kunnen dus gewoon bij het compost!

Wat is CO2 neutrale productie?

Onze luiers zijn CO2 neutraal geproduceerd. Dat wil zeggen dat de luiers op een milieuvriendelijke manier zijn vervaardigd. Door CO2 neutraal te produceren, wordt de CO2 uitstoot zeer beperkt. Aangezien CO2 uitstoot in de meeste gevallen onvermijdelijk is wordt er vaak gecompenseerd. Dit doen ze door bijvoorbeeld bomen te planten of de CO2 uitstoot elders te verminderen. Zo heeft het productieproces geen invloed op het klimaat.

Na een lange zoektocht voor een passende leverancier kwamen wij uiteindelijk uit bij Hyga, een Zwitserse producent die bekend staat om hun consequente keuze voor groene stroom en bewust kiest voor CO2 neutrale productie. Na ons eerste gesprek met Hyga waren wij erg onder de indruk. Hun visie betreft het milieu en de bewuste keuzes die er worden gemaakt om het milieu te ontzien. Wij zijn erg trots op het feit dat wij de kans hebben gekregen om samen te mogen werken met Hyga!